درب پلی وود

 

درب

یکی از رایج ترین محصولاتی که در صنعت ساخت در، کمد دیواری و کابینت استفاده می شود؛ پلی وود است. پلی وود از ترکیب چوب و پلاستیک به دست می آید که مقاومت خیلی بیشتری نسبت به دیگر محصولات مشابه مثل ام دی اف دارد!

درب پلی وود، امروزه محبوبیت زیادی پیدا کرده است چرا که علاوه بر کیفیت خیلی زیادی که تامین می کند، قیمت ارزانی هم دارد و نسبت به درب های تمام چوب به صرفه تر و با کیفیت تر است.

مزایای درب پلی وود

البته این محصول مزایای خیلی زیادی دارد اما به طور خلاصه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •       بسیار مقاوم و انعطاف پذیر است.
  •       سبک است
  •       ضدآب است
  •       ارزان است
  •       به محیط زیست آسیب نمی رساند
  •       ضد باکتری است و قارچ و کپک به سراغ آن نخواهند آمد.
  •       عایق صدا و حرارت است
  •       در برابر حشرات مقاوم است.

ساختار پلی وود چیست؟ 

همان طور که اشاره کردیم پلی وود را از ترکیب چوب و پلاستیک به دست می آورند. به این ترتیب که ورقه های چوبی را که پلیمر یا پلاستیک هستند، به شکل موازی با هم پرس می شوند. نکته اینجاست که چوب و پلاستیک مورد استفاده در درب های پلی وود نیز بازیافتی هستند و دقیقا به همین دلیل است که این نوع محصول طرفدار محیط زیست است و به آن آسیبی نمی زند.

برای تهیه ی درب پلی وود باید مواد اصلی تشکیل دهنده ی آن را در حرارت مشخصی قرار داد تا به شکل خمیری درآیند. سپس آن ها را از دستگاهی به نام اکسترودر می کنند و سپس روانه مرحله ی قالب زنی خواهند شد.

 

درب پلی وود

ابعاد درب پلی وود 

قالب درب هایی که ساخته می شوند از یک ابعاد استاندارد خاص پیروی می کنند. درب های پلی وود نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ابعاد درب های داخلی عموما ارتفاعی برابر با 210 تا 240 سانتی متر دارند. عرض آن ها نیز معمولا از 70 الی 100 سانتی متر خواهد بود.

نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که این ابعاد قطعی و نهایی نیست. می توانید بسته به لولای در و سایزی که مد نظر دارید، ابعاد خاصی را سفارش دهید. گاهی مواقع ممکن است ارتفاع یک درب تا 3 متر و عرضش نیز تا 1.5 متر افزایش پیدا کند.

اما این افزایش، طبیعتاً به معنای افزایش قیمت نیز خواهد بود.

کاربرد پلی وود 

پلی وود مزایا و کاربردهای زیادی دارد و می توان از آن در صنایع متفاوتی استفاده کرد. چرا که ویژگی های منحصر به فرد این محصول باعث شده که بتوان از آن در جاهای مختلف مثل صنعت ساختمان سازی و البته خودروسازی بهره برد. لازم به ذکر است که گاهی مواقع از این محصول در ساخت کشتی، راه آهن و حتی دکوراسیون داخلی منزل نیز استفاده می شود.

در جاهای مختلفی می توان این محصول را مشاهده کرد اما به طور عمده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •       ساخت قاب پنجره
  •       بارانداز و عرشه بنادر
  •       ساخت قرنیز و نرده
  •       ساخت عرشه کشتی
  •       تولید و ساخت انواع درب های ضد آب
  •       ساخت بدنه کابینت

پلی وود

معایب پلی وود 

درست مثل هر محصول دیگری، پلی وود نیز معایبی دارد که نمی توان آن ها را نادیده گرفت. اصلی ترین و مهم ترین نکته این جاست که به هرحال این درب ها از چوب مصنوعی ساخته شده اند و به اندازه ی چوب طبیعی زیبایی و گرما ندارند.

در حقیقت بیشترین میزان مواد به کار گرفته شده در ساخت این نوع محصول، پلاستیک است و طبیعی است که حس گرمای واقعی چوب را نداشته باشد.

یکی دیگر از عیب های پلی وود این است که اگر بخواهید سایز در مورد نیاز خود را داشته باشید، باید سفارش بدهید. در غیر این صورت، نمی توان آن را از محصولات موجود در بازار تهیه کنید.

هم چنین بیشترین کاربرد درب پلی وود برای فضای بیرونی خانه است( مثلا درب ورودی) و بهتر است از آن برای محیط های داخلی خانه مناسب نیست چرا که ظاهر خشکی دارد.

مقایسه درب پلی وود با دیگر درب های ساختمانی

حالا که به خوبی با مزایای درب های پلی وود آشنا شدید، بد نیست که مقایسه ای کوچک میان این درب ها انجام بدهیم و ببینیم که درب های پلی وود چه تفاوت هایی با دیگر درب ها دارد و آیا مزیت های آن به صرفه تر است یا خیر!

در ابتدا ویژگی های دیگر درب ها را بررسی می کنیم:

بیشتر درب هایی که در حال حاضر در بازار به فروش می رساند، از میخ، پرچ و چسب برای اتصال بخش های مختلف درب استفاده می کنند.

روکش این درب ها هم معمولا به شیوه های مختلفی انجام می گیرد که رایج ترین آن ها، شیوه ی وکیوم، ممبران یا رنگ آمیزی درب است.

یکی از معایبی که درب های رایج موجود در بازار این است که معمولا تنوع طرح و رنگ و البته سایز آن کم است و باید به سراغ طرح ها و رنگ های مشخصی بروید که در همه جا هستند.

از دیگر مشکلاتی که درب های رایج بازار دارند این است که بیشتر از نیروی انسانی برای تولید درب استفاده می کنند و به همین خاطر زمان و هزینه ی بیشتری باید صرف شود. علاوه بر این، نتیجه ی کار ممکن است کیفیت های متفاوتی به دست آید چرا که روند تولید صنعتی نبوده است.

هم چنین باید اشاره کنیم که روند تولید این درب ها پیچیده تر است اما در عین حال دقت پایین تری دارد. تولید انبوه نیز در این شیوه جایی ندارد چرا که زمان کافی وجود نخواهد داشت.

روند کنترل کیفی محصولاتی که این گونه تولید می شوند نیز بسیار پیچیده است.

ما اجازه بدهید در مورد ویژگی های مثبت درب های پلی وود صحبت کنیم:

اول از همه این که تولید این درب ها به صورت یکپارچه و از طریق فرآیند اکسترود پلی وود در قالب های مختلف صورت می گیرد. به همین دلیل است که از روش هایی مثل استفاده از چسب و میخ و پرچ در ساخت درب استفاده نمی شود. هم چنین باید اشاره کنیم که درب های پلی وود معمولا به سلیقه ی مشتری ساخته می شوند. محدودتی در طرح و رنگ و سایز این نوع درب ها وجود ندارد. می توان درب های تک لنگه، دو لنگه و…سفارش داد.

برای روکش کردن درب های پلی وود، از نوعی روش پیشرفته به نام رپینگ استفاده می شود.در نهایت این که تولید درب های پلی وود کاملا به شکل مکانیزه و صنعتی صورت می گیرد و به همین خاطر به صرفه تر و مناسب تر است. می توان روزانه تا حدود 500 لنگه درب و چارچوب با این روش ساخت.

روش ساخت درب پلی وود

شاید بد نباشد بدانید که این نوع درب ها به روش اکسترود ساخته می شوند. به این ترتیب، ابتدا مواد اولیه ی ساخت درب، یعنی پودر چوب، پلیمر و مواد افزودنی داخل دستگاه ریخته می شوند و سپس با استفاده از فرآیند اکسترود، داخل قالب درب ریخته می شوند. سپس در نهایت سایز مورد نظر در ایجاد می شود.

طرح های روی آن نیز بر اساس سلیقه و سفارش مشتری آماده می شود.

خرید درب پلی وود

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر می توانید با همکاران ما در وب سایت شباک تماس گرفته و سوالات خود را با آن ها مطرح نمایید. 

قیمت درب پلی وود

در نهایت این که باید بگوییم مزایای این محصول نسبت به معایب آن بسیار بیشتر است و از هر نظر محصول به صرفه ای محسوب می شود. و برای استعلام قیمت کلیک کنید.