معرفی پرده پلیسه و کاربرد آن:

همه ی ما به زیبایی خانه هایمان اهمیت می دهیم و دلمان می خواهد که از بهترین ابزار و وسایل برای تزئین و دکور جاهای مختلف آن استفاده کنیم. خانه برای ما معنای امنیت و آرامش را می دهد و به همین دلیل است که از تمام تلاشمان را می کنیم که بیشتر به این معنی و مفهوم نزدیک بشویم و در این راه از وسایل مختلف نیز کمک می گیریم.یکی از مهم ترین وسایل و ابزارهایی که می تواند تا حد خیلی زیادی به زیبایی و آرامش خانه کمک کند، پرده ها هستند. حال در میان تمام پرده های مختلفی که در بازار موجود هستند، پرده های پلیسه حرف های زیادی برای گفتن دارند.

در این مقاله از وبسایت شباک صنعت می خواهیم به معرفی پرده پلیسه و کاربرد آن بپردازیم. اگر این موضوع برایتان جذاب است، توصیه می کنیم تا انتهای این متن ما را دنبال کنید.

 

پلیسه

  • معرفی پرده پلیسه

یکی از مهم ترین سوالاتی که در مورد این نوع پرده ها پرسیده می شود این است که چرا به آن پرده پلیسه گفته می شود. این مسئله به خاطر چین هایی است که بعد از نصب روی پرده نمایان می شود. به چین های منظمی که روی هم قرار می گیرند، چین های پلیسه می گویند و اصطلاح رایج در هنر خیاطی به حساب می آید.

این پرده ها ممکن است از چند بخش مختلف تقسیم شدند که طبیعتا به ترتیب باید نصب شوند.

بیشتر بخوانید : توری پلیسه

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله نصب پرده پلیسه مراجعه کنید!

پرده های پلیسه زیبایی منحصر به فردی دارند و حسی از جلال و شکوه را به سالن های پذیرایی القاء می کنند. به همین دلیل است که حتی پس از سال ها، هنوز هم ایرانیان علاقه ی زیادی به این نوع از پرده ها دارند.

چرا پرده پلیسه را انتخاب کنیم؟

البته برای پاسخ به این سوال، جوابی قطعی نمی توان داد. طبیعتا خیلی از جنبه های این مسئله کاملا سلیقه ای است اما معمولا می توان پرده های پلیسه را با هر دکوراسیون و استایلی هماهنگ کرد. به خصوص اگر پنجره های بلند و عریضی داشته باشید، می توان با استفاده از پرده های پلیسه، حسی از شکوه و مقام را منعکس نمود.

شاید به همین دلیل باشد که بیشتر ما ایرانی ها علاقه ی زیادی به پرده های پلیسه داریم. اما باید بدانید که این دسته از پرده ها، در حال حاضر تنوع خیلی زیادی پیدا کرده اند و به طور کلی می توان برای هر محیطی از آنها استفاده نمود. در ادامه ی این مقاله به انواع پرده های پلیسه، کاربردشان و مزیت هایشان به طور مفصل اشاره کرده ایم. با ما همراه باشید.

  • انواع پرده پلیسه

به طور کلی می توان سه نوع پرده پلیسه را نام برد که هر یک از آن ها کاربردهای مخصوص به خود را دارند.

  •  پرده پلیسه دستی

این نوع از پرده های پلیسه شاید از محبوب ترین پرده های موجود در بازار باشند که حتی بعد از گذر سالیان هم همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده اند. اگر نگاهی به ساختار این دسته از پرده های پلیسه بندازیم، متوجه خواهیم شد که دارای نوعی دستگیره هستند که توسط آن، می توان پرده را بالا یا پایین آورد. پرده های پلیسه دستی را می توان هم به صورت یک طرفه و هم دو طرفه به کار برد. شاید به همین دلیل باشد که این دسته از پرده های پلیسه برای کلیه درب و پنجره های لولایی مناسب و مفید است.

پرده های پلیسه دستی زیبایی خاصی دارند و نصبشان راحت خواهد بود. به همین دلیل است که محبوب و رایج هستند.

  •  پرده پلیسه زنجیری

نوع دیگری از پرده های پلیسه وجود دارد که با استفاده از یک زنجیر باز و بسته خواهد شد. حتما شما هم این دسته از پرده ها را دیده اید که زنجیری از گوشه ی آن ها آویزان است و با کشیدن آن، می توانید به میزان دلخواه پرده را کنار بزنید. نکته ی مهم اینجاست که بسته به نیاز و سلیقه ی خود می توانید این زنجیر را در سمت چپ یا راست بگذارید. البته باید بدانید که این جای گذاری در همان مرحله ی سفارش پرده صورت می گیرد.

  •  پرده پلیسه شب و روز

یکی دیگر از انواع پرده های پلیسه ی موجود در بازار، پرده هایی هستند که با نام شب و روز شهرت پیدا کرده اند و کاربرد بسیار جالبی دارند. در واقع این نوع از پرده های پلیسه دارای دو لایه هستند. لایه ی زیرین که معمولا از جنس حریر نازک است، برای این طراحی شده که بتوان نور روز را به داخل محیط راه داد. اما روی همین لایه ی نازک، لایه ی دیگری نیز وجود دارد که ضخامت بیشتری دارد و معمولا به این جهت طراحی شده تا محیط داخل خانه را غیرقابل دیده کنند.

به همین دلیل است که این دسته از پرده های پلیسه را شب و روز می نامند چرا که با دو لایه، می توانند روز و شب را تداعی کنند.

یکی از نکات برجسته و مهمی که در رابطه با پرده های پلیسه شب و روز وجود دارد این است که تلفیق این دو نوع پارچه می تواند زیبایی خیلی زیادی برای محیط به وجود بیاورد.

پلیسه

  • کاربرد پرده های پلیسه

همان طور که گفتیم بسته به طراحی و دوخت این پرده ها، ممکن است در جاهای مختلفی از منزل به کار بیایند. جالب است بدانید که خیلی وقت است این پرده ها، علاوه بر محیط منزل در مکان های دیگری نیز نصب می شوند و به همین دلیل هیچ گونه محدودیتی از این بابت وجود نخواهد داشت.

می توان پرده پلیسه را در آشپزخانه نصب کرد و از زیبایی آن لذت برد! یا این که می توان آن را در اتاق پذیرایی یا نشیمن قرار داد و حسی از آرامش را به آن جا القاء کرد. حتی اتاق های خواب نیز می توانند از پرده های پلیسه در مدل های ساده تر نیز بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید : پرده پلیسه

خلاصه این که هر کجا شیشه یا پنجره ای هست، می توانید از پرده های پلیسه برای زیباتر ساختن محیط استفاده کنید. به خصوص این که می توان با این پرده های پلیسه میزان نور و حرارت ورودی به محیط را کنترل کرد و به این ترتیب یک محیط دوست داشتنی خلق نمود. در ضمن اگر از این پرده های پلیسه برای محیط کار استفاده می کنید، می توانید از انعکاس نور خورشید روی وسایل الکترونیکی یا مانیتور کامپیوتر ها جلوگیری نمایید و به این ترتیب دید بهتری داشته باشید.

به طور کلی می توان چنین گفت که پرده های پلیسه را بیشتر در محیط های زیر به کار میبرند و کاربرد اصلی شان در آن جاست:

استفاده در مراکز خرید، شرکت های خصوصی، اتاق مدیران، کارخانه های بزرگ، دفاتر اداری

  •  استفاده در سالن های ورزشی مثل استخر یا بدنسازی
  • استفاده در محیط های درمانی مثل بیمارستان و آزمایشگاه ها
  • استفاده در محیط های تجاری مثل رستوران ها و کافه ها
  • استفاده در محیط های علمی و آموزشی مثل دانشگاه و مدرسه و آموزشگاه
  • استفاده در تمامی محیط های خانگی و مسکونی
  • مزیت های پرده پلیسه

  • همان طور که اشاره کردیم می توان مزیت های بی شماری برای پرده پلیسه برشمرده. اما به طور کلی بهترین چیزهایی که در مورد پرده پلیسه می توان بیان کرد شامل موارد زیر است:
  • قبل از هر چیزی باید بدانید که زمانی که پرده ی پلیسه را جمع می کنید، ضخامت آن در بالا یا پایین پنجره خیلی کم خواهد بود و جای اضافه اشغال نمی کند.
  •  دومین مزیت بزرگ این پرده ها، در طول عمری است که دارند. می توان تا سال ها از آن ها استفاده کرد بدون این که دچار آسیب یا خرابی شوند.
  • خیلی ساده و راحت می توان پرده های پلیسه را نصب کرد. حتی برخی از مدل های پرده پلیسه نیازی به چوب پرده ندارند.
  •  این گونه پرده ها را خیلی راحت می توان شست و شو داد و سپس دوباره نصب کرد. در واقع هزینه های نگهداری از این نوع پرده بسیار پایین است.
  • به خاطر جنس و کیفیتی که دارند، گرد و غبار به آن ها نفوذ نمی کند و چربی و آلودگی را به خود جذب نمی نمایند.
  •  می توان با استفاده از این نوع پرده ها، به سادگی میزان ورود نور و حرارت خورشید را کنترل کرد. ویژگی ای که در طول شب و روز کاربردهای خیلی زیادی خواهد داشت.
  • بیشتر مدل های این نوع پرده علاوه بر این که بسیار ساده هستند، زیبایی منحصر به فردی دارند و ظریف می باشند.
  •  دنیایی از تنوع و رنگ پارچه را می توان در میان پرده های پلیسه پیدا کرد. خلاصه این که با هر سلیقه ای می توانید پرده ی مناسب خود را از بازار تهیه کنید.
  • جنس این پرده ها اگر از پارچه های مرغوبی بوده باشد، می توانید مطمئن باشید که با مرور زمان و تابش نور خورشید، رنگشان تغییر نخواهد کرد.
  •  می توان آنها را روی زهوار و قاب پنجره نیز نصب نمود.
  • یکی دیگر از ویژگی های بسیار مثبت پرده های پلیسه این است که خیلی ساده می توان آن ها را باز و بسته کرد و به پنجره دسترسی پیدا کرد.
  • خیلی سبک هستند و وزن زیادی روی سقف یا دیوار وارد نمی کنند.
  • می توان روی تمامی انواع درب و پنجره ها، آن ها را نصب نمود.

پلیسه

  • پرده پلیسه آشپزخانه

خیلی مواقع است که از این پرده ها برای نصب در آشپزخانه بهره می برند. شاید تصور کنید که مدل های پرده پلیسه به درد آشپزخانه نمی خورند اما در حال حاضر استایل های مدرن این نوع پرده، هارمونی خاصی با آشپزخانه خواهند داشت. علاوه بر این فراموش نکنید که به خاطر قابلیت تنظیم ورود نور و حرارت می توانند به هنگام آشپزی بسیار مفید و موثر واقع شوند.

همچنین به خاطر این که خیلی راحت و ساده می توان به شیشه های پنجره دسترسی داشت، بهترین گزینه برای آشپزخانه به حساب می آیند. گاهی لازم است که پنجره ها را باز کرده و هوای داخل آشپزخانه را عوض کرد.

  • پرده پلیسه اتاق نشیمن

احتمالا بیشتر ما از این نوع پرده ها در اتاق نشیمن خانه هایمان استفاده می کنیم. طبیعی است که زیبایی چشمگیر این پرده، بیشتر با اتاق نشیمن سنخیت و هماهنگی داشته باشند. به خصوص این که می توان با تمام دکوراسیون آن جا، پرده پلیسه را نیز هماهنگ کرد.

مثلا تصور کنید که تلویزیون خانه تان را در اتاق نشیمن گذاشته اید و درست بالای تلویزیون هم یک عدد پنجره وجود دارد. در چنین شرایطی بهترین گزینه برای انتخاب یک پرده، پرده های پلیسه است. چرا که آویزان نیستند و قلاب هم ندارند که روی تلویزیون بیفتد.

  • پرده پلیسه پذیرایی

یکی دیگر از جاهای رایجی از خانه که پرده ی پلیسه را داخلش نصب می کنیم، سالن های پذیرایی است. اما بهتر است دقت داشته باشید که اگر مبلمان و کلا دکوراسیون خانه تان از نوع مجلل و طلایی است، از این نوع پرده های پلیسه استفاده نکنید. به هر حال این نوع پرده، کاملا مدرن به حساب می آید و به همین دلیل هارمونی زیادی با استایل سلطنتی نخواهد داشت.

  • پرده پلیسه برای اتاق خواب

همان طور که اشاره کردیم امروزه از مدل های سبک تر و ساده تر پرده پلیسه برای نصب در اتاق خواب استفاده می شود. به خصوص از مدل شب و روز که هماهنگی زیادی از لحاظ کاربردی، با اتاق خواب دارد. در ضمن یادتان نرود که اتاق خواب کودکان نیز جای خیلی مناسبی برای نصب پرده پلیسه می باشد. البته بهتر است در چنین شرایطی فاکتورهایی مثل رنگ و نقش را نیز در نظر داشته باشید.

  • پرده پلیسه اداری

در بخشی از مقاله اشاره کردیم که امروزه از این نوع پرده ها در فضای اداره و شرکت نیز استفاده می شود. به خصوص در مورد اتاق رئیس و مدیران! چرا که حسی از شیک بودن و وقار را می توانند منتقل کنند.

سخن آخر
وبسایت شباک صنعت، به عنوان یکی از اصلی ترین تولید کنندگان درب و پنجره کشور، اقدام به فروش پرده های مختلف، از جمله پرده ی پلیسه نیز کرده است. شما می توانید با چند کلیک ساده، خرید خود را نهایی کنید و جنس مورد نظرتان را در اختیار داشته باشید.