در حال حاضر تصور یک سازه بدون داشتن شیشه، کار سخت و دشواری است. از زمانی که شیشه کشف شد و به معماری ورود پیدا کرد تا به امروز، شیشه های متنوعی ساخته می شوند که هر کدام کاربردهای مخصوص به خود را دارند. شیشه متریال بسیار زیبایی است که می تواند جلوه ی زیادی به محیط ببخشد. هم چنین کاربردهای فراوان دیگری دارد که شاید شمردن آن ها، مدت زیادی طول بکشد.

اما در این مقاله می خواهیم به یکی از بهترین شیشه های موجود در بازار اشاره کنیم. شیشه ای که چندین سال است که به بازار وارد شده و با سرعتی غیر قابل باور، توانسته محبوبیت زیادی به دست آورد.

حتما شما هم تا به حال نام شیشه سکوریت یا نشکن را شنیده اید. شیشه ای که در ابتدا در صنایع خودروسازی به کار می رفت و به تدریج وارد صنعت ساختمان سازی شد. امروزه خیلی از ساختمان های در حال ساخت، از شیشه ی سکوریت برای جاهای مختلفی از سازه استفاده می کنند.

یکی از اصلی ترین ویژگی های شیشه سکوریت، ایمنی بالای آن است. در واقع به سختی ممکن است که این شیشه دچار شکستگی یا ترک خوردگی شود. در واقع باید اشاره کنیم که مقاومت شیشه سکوریت در برابر شکستگی، حدود 5 برابر دیگر شیشه های موجود در بازار است.

هم چنین باید یکی دیگر از بهترین ویژگی های شیشه سکوریت را بیان کنیم که این است: شیشه سکوریت به هنگام شکستن، تبدیل به قطعه های تیز و برنده نمی شود. بلکه به تکه هایی صیقلی بدل می شود که امکان بریدگی و آسیب های جانی ناشی از شکستن شیشه را تا حد خیلی زیادی کاهش می دهد. بنابراین حتی اگر شیشه سکوریت دچار شکستگی هم شود، دچار مشکل نخواهید شد.

بیشتر بخوانید : از بین بردن بخار شیشه دوجداره

اما حالا که با برخی از مهم ترین ویژگی های شیشه سکوریت آشنا شدید، می خواهیم اندکی راجع به کاربردهای متفاوتی که از شیشه سکوریت در ساختمان سازی می شود صحبت کنیم. در ابتدا گزیده ای از تاریخچه استفاده از شیشه سکوریت را بیان می کنیم و سپس به سراغ کاربردهای آن می رویم. در صورتی که تصمیم به خرید شیشه سکوریت برای سازه تان دارید، توصیه می کنیم در ابتدا این مطلب را مطالعه کنید.

تاریخچه شیشه سکوریت

اگر بخواهیم به اولین باری که شیشه سکوریت ساخته شد، اشاره کنیم باید به اوایل قرن 19 برگردیم. در سال 1929 بود که برای اولین بار، یک شیشه ی نشکن ساخته شد و از آن به بعد بود که این صنعت پیشرفت چشمگیری پیدا کرد و تجربه های زیادی برای ساخت یک شیشه ی مقاوم صورت گرفت. اما اگر بخواهیم به تاریخچه ورود شیشه ی نشکن به ایران اشاره کنیم باید به 45 سال پیش برگردیم که برای اولین بار شیشه نشکن در ایران تولید شد. کارخانه میرال، نخستین تولید کننده ای بود که این شیشه ها را تولید می کرد و تا سال های متمادی، تنها جایی بود که شیشه سکوریت می ساخت.

کارخانه میرال به قدری به ساخت این شیشه ها ادامه داد که امروزه، خیلی از قدیمی ها، هنوز هم شیشه ی سکوریت را با نام شیشه میرال می شناسند. البته به تدریج دیگر کارخانه ها نیز به تولید این نوع شیشه ی مقاوم روی آوردند.

تولید شیشه سکوریت چگونه است؟

پخت شیشه سالهاست که به یک صورت انجام می شود، اما امروزه از دستگاه ها و شیوه های متفاوت و پیشرفته ای برای ساخت شیشه استفاده می شود. برای این که یک شیشه سکوریت شود، باید تحت یک فرآیند حرارتی قرار بگیرد. می توان عملیات سکوریت کردن را روی شیشه های مختلفی مثل شیشه های رفلکتیو، رنگی یا لعاب خورده اعمال کرد.

برای این که یک شیشه را مقاوم سازی کنند، در ابتدا شیشه ی خام را تا دمای 700 درجه سانتی گراد حرارت می دهند و بعد از آن، هوای سردی به دو طرف شیشه می دمند تا آن را خنک سازند. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که لایه های بیرونی شیشه زودتر از لایه های درونی آن خنک می شود. به همین خاطر است که تنش های مداوم در شیشه به وجود می آید و همین مسئله منجر به استحکام بیشتر آن می شود.

انواع شیشه سکوریت

همان طور که در ابتدای همین متن هم اشاره کردیم، امروزه تنوع خیلی زیادی در شیشه ها وجود دارد. حتی در مدل شیشه های سکوریت نیز تنوع خوبی داریم اما شاید بهترین انواع شیشه سکوریت شامل موارد زیر باشد:

  • شیشه سکوریت فلوت
  •  شیشه سکوریت مات
  •  شیشه سکوریت مشجر
  •  شیشه سکوریت رفلکتیو

خصوصیات شیشه سکوریت

شیشه های سکوریت به خاطر برخی از ویژگی های منحصر به فرد خود، در مدت کوتاهی محبوبیت خیلی زیادی پیدا کردند. برخی از مهم ترین ویژگی های شیشه سکوریت را در ادامه بیان کرده ایم:

از مهم ترین ویژگی های شیشه سکوریت این است که در برابر تغییرات آب و هوایی دچار شکستگی نمی شود. در واقع شوکی به آن وارد نمی شود که بخواهد منجر به شکسته شدن آن شود. هم چنین باید بگوییم که مقاومت حرارتی شیشه سکوریت خیلی بالاست و می تواند در برابر گرمای خورشید مقاومت کند. به همین دلیل است که در صنعت ساختمان سازی به شدت محبوب است و در جاهای مختلفی از آن استفاده می شود. علاوه بر گرما، مقاومت خوبی در برابر سرما هم دارد و به طور کلی، اثر پذیری آن در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت، زیاد نیست.
دومین ویژگی مهم شیشه های سکوریت، طبق آن چیزی که در بالا اشاره کردیم، مقاومت در برابر ضربه و شوک است. حتی اگر این شیشه دچار شکستگی هم شود، باز هم به تکه های تیز و برنده تبدیل نمی شود و خطرناک نخواهد بود.

یکی دیگر از خصوصیات شیشه های سکوریت این است که می توان آن ها را در رنگ های مختلفی تولید کرد و به این ترتیب از آن ها، در دکوراسیون داخلی منزل نیز بهره برد.

معایب شیشه سکوریت

مثل هر محصول دیگری، شیشه های سکوریت هم خالی از عیب و ایراد نیستند و می توان چند ایراد به آن ها گرفت:

یکی از اصلی ترین ایراداتی که به شیشه سکوریت وارد است، این می باشد که بعد از فرآیند حرارت دهی و تولید شیشه سکوریت، دیگر نمی توان برش کاری یا سوراخ کاری روی آن انجام داد. به همین دلیل است که هرگونه عملیاتی باید قبل از فرایند سکوریت کردن روی شیشه ی خام صورت بگیرد.

از دیگر معایب شیشه سکوریت این است که لبه های حساسی دارد. در واقع اگر یکی از گوشه های شیشه سکوریت دچار شکستگی یا ترک شود، کل شیشه شکسته خواهد شد و خرد می شود.

بیشتر بخوانید : خرید هندریل شیشه ای

در آخر نیز باید به این نکته اشاره کنیم که شیشه های سکوریت به خاطر فرآیند تولید خاصی که دارند، سطح ناصاف و موج داری خواهند داشت که ممکن است در نگاه برخی از افراد، عیب و ایراد به نظر بیاید. در واقع سطح این شیشه ها، در قیاس با شیشه های معمولی ناصاف تر است.

تشخیص شیشه سکوریت از معمولی

باید بدانید که شیشه های سکوریت فرآیند تشخیص دشواری ندارند. در واقع چند راهکار وجود دارد که به وسیله ی آن ها می توانید قدرت یک شیشه سکوریت را تشخیص دهید.

اولین راهکار این است که سطح آن را با الماس بخراشید. اگر شیشه سکوریت به درستی ساخته شده باشد، در برابر مواد سختی مثل الماس هم خراشیده نمی شود.

یکی دیگر از روش های رایج تشخیص شیشه ی سکوریت استفاده از یک تکه شیشه برنزی قهوه ای است. برای تشخیص شیشه سکوریت از این راه، باید شیشه برنز را جلوی شیشه سکوریت قرار دهید تا مثل آینه عمل کند. سپس انعکاس شیشه سکوریت را داخل آن به دقت بررسی کنید. اگر روی شیشه ی برنز، لکه های رنگی دیده اید که قطری برابر با 2 الی 5 سانتی متر دارند و تعدادشان هم زیاد است، می توانید مطمئن باشید که شیشه سکوریت است. اما اگر چنین چیزی را مشاهده نکردید، باید بگوییم که شیشه ی شما معمولی می باشد.

اما سومین روش تشخیص شیشه سکوریت، این است که آن را به شکل زاویه دار نگه داریم و به آن نگاه کنیم. همان طور که اشاره کردیم، سطح شیشه سکوریت مواج است. اگر این موج ها را در حالت زاویه دار دیدید، باید بگوییم که شیشه ی مورد نظر سکوریت است.

آخرین راه تشخیص شیشه سکوریت هم این است که آن را با استفاده از یک عینک پولاروید ببینید. اگر شیشه سکوریت باشد، آن را به شکل دایره های کوچک و بزرگ خواهید دید.

کاربرد شیشه سکوریت

اما در نهایت به کاربرد شیشه سکوریت می رسیم. تا به این جای متن احتمالا خودتان متوجه شده اید که این شیشه را می توان در چه بخشی از ساختمان به کار برد. مثلا با توجه به نشکن بودن این شیشه و یا خاصیت عایق بودن آن، می توانید آن را در جاهای مناسبی به کار ببرید. البته باید اشاره کنیم که این شیشه، صرف نظر از کاربردهایش در ساختمان سازی، در صنایع دیگری مثل صنعت خودروسازی نیز استفاده می شود.

اگر با دقت به شیشه های بغل خودرو نگاه کنید، متوجه خواهید شد که از جنس سکوریت هستند. همچنین برای شیشه ی جلوی ماشین نیز از سکوریت استفاده می شود چرا که بسیار مقاوم و مستحکم است و امکان آسیب رسیدن به سرنشینان را کاهش می دهد.

یکی دیگر از خصوصیات مثبت شیشه سکوریت که ذکر نشد، این است که مقاومت مکانیکی بالایی دارد و همین مسئله، آن را در امور ساختمان سازی رایج کرده است. می توان از شیشه سکوریت در ساخت درب و پنجره استفاده کرد. معمولا از شیشه سکوریت در ساخت درب آسانسور، درب ورودی بانک ها یا جاهای دیگر استفاده می شود. در ادامه به طور مفصل به کاربردهای شیشه سکوریت اشاره کرده ایم:

یکی از بهترین کاربردهای شیشه سکوریت در ساخت نماهای شیشه ای است. حتما شما هم دیده اید که در برخی از ساختمان ها( به خصوص رستوران ها و فروشگاه ها) از نماهای شیشه ای استفاده شده است.

علاوه بر این، سقف های شیشه ای نیز امروزه محبوبیت فراوانی پیدا کرده اند. یکی از اصلی ترین مزایای استفاده از شیشه سکوریت در ساخت سقف شیشه ای این است که هم می توان از نور طبیعی استفاده کرد و هم این که مقاومت خوبی دارد و اجازه نمی دهد که عوامل خارجی، به محیط داخلی وارد شوند.

یکی دیگر از موارد کاربرد شیشه سکوریت، برای ساخت درب فروشگاه های مختلف، بانک ها و هتل هاست. امروزه در بیشتر پاساژها و مغازه ها، از شیشه به عنوان درب استفاده می شود و رایج ترین شیشه های مورد استفاده در ساخت این درب ها هم شیشه سکوریت است.
از دیگر جاهایی که در ساخت آن از شیشه سکوریت استفاده می شود، پنجره های ساختمانی است. به خصوص در ساخت پنجره های دو جداره، شیشه سکوریت می تواند بهترین گزینه باشد.

شیشه دودبند راه پله ها نیز ممکن است از جنس شیشه سکوریت باشد.

بیشتر بخوانید : خرید نمای کرتیل وال

همان طور که اشاره کردیم، یکی از کاربردهای شیشه سکوریت در دکوراسیون داخلی است. به همین خاطر چندان عجیب نیست که از آن در ساخت دیوارپوش نیز استفاده می شود. این دیوارپوش های شیشه ای می تواند جلوه ی خیلی زیبایی برای محیط به همراه بیاورند.
در ساختمان اداری و شرکت ها نیز می توان از شیشه سکوریت برای پارتیشن بندی استفاده کرد. این شیشه ها می توانند محیطی خصوصی برای هر یک از کارکنان فراهم آورند.

ویترین فروشگاه ها( به خصوص طلا فروشی ها) نیز از شیشه سکوریت استفاده می کنند چرا که بحث امنیت در آن ها بسیار مهم و مطرح است.

در نهایت باید به تراس و بالکن نیز اشاره کنیم که از شیشه سکوریت بهره می گیرند.

به طور کلی شیشه های نشکن می توانند در جاهای زیادی استفاده شوند.

قیمت شیشه سکوریت

همان طور که در سرتاسر این متن اشاره کردیم، شیشه سکوریت مزایای خیلی زیادی دارد که طبیعت ممکن است قیمت آن را بالاتر ببرند. در واقع قیمت شیشه سکوریت در قیاس با شیشه های معمولی بالاتر است.

شیشه سکوریت را شاید با قیمت بالاتری خریداری کنید اما به هرحال، به کیفیت بیشتری نیز دست پیدا خواهید کرد.

یکی از بهترین مراجع خرید شیشه سکوریت، وب سایت شباک صنعت است که این شیشه را با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت عرضه می کند. شما می توانید برای هر مصرفی که در نظر دارید، شیشه سکوریت را از شباک صنعت تهیه کنید.